Tzatziki og tiki taki ture i Grækenland

Rygsæksrejser til Grækenland er ofte forbundet med ø-hop og de mange udflugter kan kalde sulten frem. Uanset om den bliver stillet med et stort aftensmåltid på en af restauranterne eller bliver holdt i ave af forskellige småretter af street food så dukker tzatzikien op på menuen som et velkommen tilbehør. Når der er samlet kræfter igen skal næste ø udvælges men hvis du vil planlægge lidt hjemmefra er der inspiration at hente her.

Tiki taka ture

Tiki taka er egentlig et udtryk hentet fra fodboldens verden og mest forbundet med spillestilen fra det spanske landshold og Barcelona. Det handler om at skabe bevægelse og dække flere områder og derfor kunne det nemt overføres på en lige så sprudlende rejsestil. Hop fra ø til ø og få overblik over det skønne Grækenland. Men husk at holde med det græske landshold til sommerens VM, så kan det være at du bliver inviteret på lokal familie middag og måske endda bliver budt på hjemmelavet tzatziki. Hvis du ikke kan vente er der en lækker opskrift her.

Før og efter rejsen

Så selvom det er vinter udenfor så kan du imens du planlægger turen til Grækenland nyde det græske køkken. Mangler du lidt energi, til at få overblikket til at sammensætte den perfekte ferie, så er der denne her lækre vegetarret. Den mætter godt her i den kolde tid men har også en friskhed af sommer og når du kommer hjem fra dit ø eventyr, så kan tofuen måske byttes ud med græsk grillost. Det er nemlig ikke kun tzatziki der er god til vegetar mad, også lækker græsk olivenolie, hele oliven og grillost sætter ekstra smag til alle grøntsagerne.

Så nu er bolden på dine fødder – vil du bestemme spillet og rejseplanlægningen, så begynd allerede nu at nyde smagen og duften af Grækenland og vær fyldt med energi til at hoppe fra ø til ø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *