Disse destinationer er gode alternativer til Grækenland

Hvis du har rejst Grækenland tyndt og har oplevet de forskellige aspekter af det græske fastland og de varme øer, er det måske på tide at vende snuden et andet sted hen. Som Grækenland-entusiast kan det være svært at forestille sig, at der er nogle destinationer, som kan tilbyde noget nyt, fantastisk og helt anderledes.

Grækenland og øerne er kendt for at være garant for varmt og solrigt vejr, smukke strande og god græsk mad. De blå hustage er ikoniske, og Athen kan tilbyde historie og fascination. Grækenland er vitterlig en enestående destination, men der findes mange andre udfordrende og nye destinationer, der kun venter på, at du skal opdage dem. Læs med og få tips til, hvilke alternativer der potentielt kan fange din interesse som Grækenland-entusiast.

Vil du prøve noget helt andet?

Hvis du kan krydse ja til, at dine rejser altid skal indeholde elementer af 1) øjenåbnende oplevelser, 2) fascinerende natur og 3) mødet med andre kulturer, er det måske værd at overveje en rejse til Afrika. Afrika er såmænd et stort kontinent, og derfor er der rig mulighed for at gå på opdagelse og finde frem til det land, der appellerer mest til dig. Overvej eventuelt en grupperejse til Afrika med mulighed for at vælge og vrage blandt de 54 forskellige lande med hver deres kultur, folk og historie.

Afrika er andenstørste kontinent i verden og rummer lande svarende til størrelsen på Rusland, Kina, Indien, og USA i ét. Det siger sig selv, at Afrika derfor kan byde på mange forskellige oplevelser. Du kan også finde vilde oplevelser og destinationer, som på mange måder kan det samme som Grækenland – og alligevel noget helt andet. Når det gælder historie, kultur og sprog, starter du måske helt fra bunden, men i Afrika bliver du altid budt velkommen med et smil.

Hvis du desuden ønsker et indblik i, hvordan det er at leve i et fattigt, underudviklet land, kan Afrika vise dig, hvordan livet også kan se ud. Langt væk fra elektronik og digitalisering. Dette vil være en direkte kontrast til Grækenland, som på mange måder minder om den danske levevis.

De idylliske og næsten identiske alternativer

Hvis du blandt andet tidligere er rejst til Grækenland for at opleve: 1) oldtidens historie, 2) god mad og 3) udsøgte udsigtspunkter, og du ønsker at fortsætte med at søge denne type oplevelse, findes der mange idylliske og næsten identiske alternativer – dog naturligvis varieret af sproget, folket og kulturen. Destinationer, der tilbyder mange af de samme kvaliteter, er blandt andre Kroatien, Sardinien, Albanien og Marokko.

Særligt Albanien bør fremhæves, hvis du aldrig har været der før. Albanien er et paradisland, hvor du kan føle dig som en rigmand, da alting er meget billigt. Albanien ligger på samme længdegrad som Italiens Napoli, og vejret er derfor altid skønt og varmt. Her finder du desuden en række smukke og helt rene strande, som på mange måder er i samme liga som de græske. Også Sardinien er værd at besøge, hvis du er på jagt efter kulinariske oplevelser, gamle bycentre og smukke udkigspunkter. Øen er fyldt med spektakulære strande og har unikke stalaktit-grotter.

Gå i oldtidens fodspor

Egypten er en fantastisk destination på trods af politiske og militære uroligheder i landet gennem mange år. Der findes steder i Egypten, hvor du kan føle dig mere sikker end andre, og det er derfor en god idé at holde sig opdateret før afrejse. Kairo, Egyptens hovedstad, er en fantastisk destination, der har mange fællestræk med Grækenland.

Tæt på Kairo, nærmest Giza, finder du de fantastiske pyramider, som er et must at se, når du besøger Egypten. Ligesom Grækenland har mange oldgræske bygninger og skulpturer, har Egypten også en ældgammel historie, der med pyramiderne går helt tilbage til omkring 2500 år før Kristus. Hvis du er betaget af den græske historie og ønsker at udforske verdens andre oldtidsfænomener, er Egypten endnu et godt bud på en alternativ destination.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *